Sfeervol wonen, de trends voor 2022

Thuis op één. Niet enkel één van de meest bekeken soaps in Vlaanderen, maar tegelijk dé plek die meer en meer aan belang wint. Waar thuis vroeger vooral een rustplaats was, is het nu veel meer geworden: een multifunctioneel geheel waarin ontspannen, werken en allerlei sociale activiteiten elkaar aanvullen. We combineren meer en willen meer profiteren van alle mogelijkheden die onze woning biedt. Functionaliteit, sfeer en persoonlijkheid zijn hierin belangrijke sleutelwoorden. In deze blog pikken we een drietal zaken en een extraatje uit die daar volop aan bijdragen.

Zin om eens te horen hoe we jouw woondroom aanpakken?
Contacteer ons.
 

Open en gezellige ruimtes

Grotere open ruimtes beantwoorden aan ons verlangen om het geheel te overzien en om de ruimte voor verschillende doeleinden te kunnen gebruiken. Decoratieve elementen of glazen wanden zorgen voor privacy en toch een zekere onderverdeling van het geheel. De woonkamer neemt aan oppervlakte toe. Grotere sofa’s en comfortabele zetels groeperen zich rond de tv-wand en een haardwand. De traditionele “eetplaats” boet aan plaats in, maar de multifunctionele leefkeuken neemt moeiteloos die rol over. Over keukentrends hadden we het in een vorige blog.
 

We willen warmte en natuurlijke elementen

Hout eist in het interieur een prominente plaats op. Van subtiele elementen tot houten scheidingswanden of zelfs een volledige accentmuur in hout, ze geven warmte en brengen de structuur van de natuur ook binnen in je woning. Jaloezieën met houten lamellen aan de ramen zie je ook steeds vaker. Zaken die voor extra warmte zorgen.

Ingemaakte kasten op maat en open rekken

Aan de ene kant bergen we heel wat gerei op in ingemaakte maatkasten. Het brengt rust in huis wanneer de dingen te overzien zijn en vooral opgeborgen. Aan de andere kant is het een trend om niet meer aan kastdeuren te doen. In open kasten en stijlvolle open rekken, mag je je “pronkstukken” etaleren. Gebruiksvoorwerpen worden zo designstukken. Je glasservies wordt decoratie.
 

De kast in met je home office

Wie een thuiswerkplek heeft en die verder blijft gebruiken, kan die ruimte makkelijk kwijt in een “cloffice”, een closet office. Gedaan met je werk te doen aan de keukentafel. Ingewerkt in een kast of als een moderne, losstaande bureaukast, sluit je op het einde van je werkdag die werkdag ook echt af, scheid je werk en privé beter.

Functioneel, sfeervol en persoonlijk. Dat krijgen we voor jou gemaakt. Durf je woondromen te verwoorden. Gun jezelf de (Reno de) Luxe waar je recht op hebt. We maken je woondroom echt. De realisatie van je droom begint hier. Eens babbelen?