2022, keukentrends die je bekoren

Over keukens, bij veel mensen nog hét centrum van de woning, hebben we het graag. Leefkeukens brengen mensen samen en niet enkel om te eten. Je wil uiteraard dat je keuken de uitstraling heeft die jij wil, maar hij moet ook razend functioneel zijn. De keukentrends voor 2022 zetten we hier even voor
jou op een rijtje.
Ons een vraag stellen, een afspraak maken voor een babbel?
Laat je horen.
 

Makkelijk te overzien

In één oogopslag willen we alles gezien hebben. Overzicht vormt een sleutelwoord in het hele interieur. Met een strakke, minimalistische keuken, zorgen veel mensen voor dat overzicht. De meest uiteenlopende inbouwtoestellen kies je op basis van je eigen passie voor koken. De losse apparaten staan uit het zicht wanneer we ze niet gebruiken. Opbergruimte, ladenkasten brengen rust. Dat minimalistische uit zich ook in deuren en laden zonder handgrepen. Touch-to-open is ondertussen meer dan de norm.
 

Bewust kiezen voor kwaliteit

Toen het leven ons tot thuisblijven verplichtte, werden we ons echt bewust van de kwaliteit die we thuis willen. ‘Thuis’ gingen we opwaarderen en die trend blijft. De keuze voor hoogwaardige toestellen zet zich verder: een koffiemachine waarmee je de barrista in jezelf loslaat, een stoomoven, een wijnkoeler, warmhoudlades … Toestellen die je kookkunsten en je gehele keuken tot een echte kitchen experience omtoveren. De keuken is een plek om in te leven en om optimaal te beleven. Technologie en ergonomie, comfort en gebruiksgemak, het zit naadloos verweven in het design van je keuken.
 

Kleur kan

Je keuken hoeft niet persé wit te zijn. Wanneer we kiezen voor een keuken waarin wordt geleefd, dan hoeft het geheel helemaal niet steriel te ogen. Kleur kan zeker. Mogelijkheden genoeg naar jouw smaak en stijl. Vertrekkend vanuit een basiskleur, wit, zwart of crème, kun je zeker een kleuraccent integreren. Beperk het kleurenpalet tot maximaal 3 kleuren. Kies je voor meer, dan is de kans groter dat je het je sneller beklaagt.
 

Haal buiten naar binnen

Klinkt misschien gek, maar natuurlijk licht en de natuur van buiten verdienen zeker een plaats in je keuken. Natuurlijk licht en kunstlicht met natuurlijke tinten, het gebruik van houten elementen en groen -al is het een enkel een hedendaags kruidenrek- blijven een topper. Matte tinten blijven aan populariteit toenemen, anti-fingerprint afwerking scoort steeds beter.
 

Neutraal en toch speciaal

Je koopt niet elk jaar een nieuwe keuken, dus is het goed te begrijpen dat je niet toegeeft aan speciale modegrillen. Het grote voordeel van de hedendaagse keukens is dat ze door hun minimalistische lijnen sowieso tijdlozer en neutraler zijn. Perfect dus wanneer je het interieur van je woonkamer onder handen wil nemen, want dan blijft je keuken er meer dan goed op aansluiten. En met een prominent decoratief element in je keuken zorg je in een oogwenk voor een “specialleke”.

Keukens, we houden ervan. Net zoals we ervan houden om onze klanten de keuken te bezorgen waar ze van dromen en die binnen hun budget past. Met onze expertise en creativiteit, slagen we er keer op keer in om te verrassen. Met onze keukenpartner Beckermann Küchen, bouwden we bij Reno De Luxe een persoonlijke band op en kunnen we altijd bij hen terecht wanneer een euvel opduikt. Die ondersteuning zorgt er mee voor dat we jouw keuken piekfijn plaatsen en opvolgen.
Je overweegt een nieuwe keuken? Je zou gek zijn niet eens met ons te praten. 
​Vertel ons je woondroom.