Renoveren, da's zoals koersen

 Hij is dan wel geen profwielrenner, maar Wouter van Reno De  Luxe rijdt toch heel wat kilometers met de fiets. Tochtjes met  het gezin zijn een ideale manier om te ontspannen in zijn vrije  tijd. Sterven op de koersfiets, daar geniet hij ook volop van.  Blijkbaar is dat koersen in meer dan één opzicht gelijk aan zijn  werk met Reno De Luxe. Dat zijn bedrijf in de aankomstplaats    van Gent-Wevelgem ligt, is vast een leuk toeval.‚Äč Wouter vertelt  over zijn passies en de gelijkenissen.


Wouter, als je elke dag toch intensief, fysiek werk doet, heb je dan nog zin om op je fiets te kruipen?
Het is uiteraard niet altijd makkelijk om voldoende tijd te vinden om te kunnen fietsen. In de eerste plaats willen we met Reno De Luxe onze klanten goed -en dus ook binnen een mooie termijn – een afgewerkt project afleveren. Maar ik heb geen zittend gat, dus elke dag gewoon in de zetel zitten, zou niks voor mij zijn. Op de fiets voel ik een andere soort inspanning en vermoeidheid, maar het fietsen en werken heeft voor mij veel gemeen.
 
Fietsen of dressings, keukens, badkamers plaatsen … Het lijkt toch helemaal niet op elkaar?
Nee, da’s waar. Voor mij gaat het om de inzet en motivatie waarmee je fietst of je werk doet. Als we bij een klant het startsein krijgen voor een project, wanneer alles is uitgetekend en vastgelegd volgens de wensen van de klant, dan begint voor mij de rit. Door mijn opleiding, ervaring en tips van producenten en partners die ik goed onthoud, ben ik goed getraind. Reno De Luxe is ook een team dat voor mekaar werkt. Geen kopman waar de rest zich voor moet inhouden.

Je woondroom delen?

Oké, het project is gestart, de rit kan beginnen. En dan?
Simpel. Briek Schotte zei het al: “Koersen, da’s zere rien totdat ge nie meer weet van welke parochie ge zijt”. We vliegen er met een goeie planning, onze wedstrijdstrategie in. Als ik met vrienden een toertocht, Gent-Wevelgem of de Ronde van Vlaanderen voor toeristen rijd, ik stop pas met duwen als ik over de finish bol. 
 
Rijd je in je vriendengroepje vaak op kop?
Ik doe zeker mijn deel. Niet op kop fietsen, dat voelt als profiteren en ik moet gevoeld hebben dat ik gereden heb. Dat voel je best met je neus in de wind en de wind op kop. In onze projecten neem ik de leiding, dat is logisch. Op dat moment ben ik ook een beetje sportdirecteur.
 
Hoe reageer je wanneer een van je fietsmaten demarreert?
Haha, laat ze maar proberen. De prijzen worden aan de meet uitgedeeld, zegt het cliché. Ik spring wel eens mee, want onder vrienden is dat plezier maken in het afzien, hé. Wanneer we in de Ardennen gaan fietsen, dan kies ik ervoor te doseren. Bergop is elk zijn tempo en het doel is altijd de rit uitrijden en content kunnen zijn van de prestatie. Zo ook met Reno De Luxe. We werken goed door, maar zonder daarom de kantjes eraf te lopen. Alles moet heel goed gedaan zijn. Het doel is de eindmeet waar de klanten tevreden zijn met wat we voor hen deden.

Inspiratie in het Experience House

De bloemen in ontvangst nemen dus?
Niemand zal kunnen zeggen dat hij niet graag appreciatie krijgt voor zijn werk. Voor mij net hetzelfde. Een tevreden klant is ook de beste reclame, denk ik. Als we een project opleveren en je hoort de klant vertellen wat een verbetering het is, hoe veel mooier het is geworden, praktischer … Dan doet dat deugd en ben je de fysieke inspanning snel vergeten. Een beetje zoals met de stevige pint na een pittig tochtje.
 
Wouter, merci voor de babbel. De liefde voor je werk en het fietsen, het werkt aanstekelijk. Ik wens je een goed gevulde koerskalender en een minstens even gevulde agenda voor Reno De Luxe.

Zelf het enthousiasme en vakmanschap van Reno De Luxe ontdekken? 

Laat je horen  

Reno De Luxe, een echte Flandrien uit Wevelgem als het op renovatie en totaalrenovatie aankomt. Ingemaakte kasten, een dressing, badkamermeubel ... het kan allemaal op maat. Badkamer, woonkamer, keuken: van ontwerp over materiaalkeuze en merken, Reno De Luxe adviseert op jouw maat en jouw budget. Je renovatie in één keer of in fases, jij beslist. Interieuradvies rond kleur, decoratie, kussens en zelfs kaarsen, ook daar kan voor gezorgd worden. Zelfs een all-in renovatie waarbij je je huis weer binnenkomt en de borden weer in de kast staan, de kleren in de kasten liggen en zelfs de radio jouw favoriete muziek speelt. Reno De Luxe uit Wevelgem maakt jouw woondroom echt.