Je berging praktisch inrichten, dat doe je zo.

We merken het allemaal: de woningen worden er niet groter op. Voor de een is het een aanpassing, voor de ander een uitdaging. Maar kleiner wonen staat niet gelijk aan uw woondroom opgeven. 
 
De meeste mensen geven veel aandacht aan de leefruimtes, zoals de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers. Maar ook van de praktische ruimtes in je huis, kan je een mooie, praktische ruimte maken die meteen een hele belevenis met zich meebrengt. Eén van die ruimtes is - je raad het al - de berging. 
 
Ben jij een echte “neat freak” en hou je ervan dat alles mooi opgeborgen zit? Of ben je eerder iemand die deur achter zich dichttrekt en de vuile was niet meer ziet liggen? In beide gevallen ben je aan het juiste adres! Je krijgt meteen een aantal tips om jouw berging praktisch en tegelijk esthetisch in te richten. 
 

1. Iedere woondroom op maat

Net zoals onszelf, is iedere bergruimte uniek. De één gebruikt de garage als berging, de ander heeft er een aparte ruimte voor. Waar bij je ouders heel wat ruimte is voorzien in de berging, is er bij jou misschien slechts de helft aanwezig. Een standaardoplossing is dus nooit voor iedereen de ideale oplossing. 
 
Daarom raden we aan je berging op maat te laten inrichten. Samen kijken we hoe we deze ruimte het best indelen, zodat je zo weinig mogelijk ruimte verliest en je berging optimaal gebruikt. Hoekjes en kantjes, schuin plafond, … Die problemen kennen wij niet. We zien enkel oplossingen. 

 

2. De ideale berging vanbinnen en vanbuiten

Voor je je berging inricht, moet je weten wat het doel van je berging is. Denk op voorhand na over wat je in je berging wil zetten. Gebruik je de ruimte enkel om je voorraad eten en drinken op te slaan? Of komt ook jouw wasmachine, droogkast, strijkplank en kuisgerief erin? 
 
Eens je dit weet, kan je ook eens denken hoe je deze spullen allemaal wil stockeren. Wil je het liefst zoveel mogelijk kasten met gewone deuren? Of wil je eerder werken met lades? Heb je graag dat je eten in open rekken staat zodat je er snel bij kunt? Van daaruit denken we samen over het ontwerp van jouw berging. 

 

3. Een veilige en ergonomische berging

Zorg ervoor dat je bergruimte veilig is. Uiteraard wil je niet dat de kinderen aan giftige producten kunnen. Let ook op met uitstekende haken. Dat wordt vloeken als je daar tegen loopt, of erger. Heb je kasten tot aan het plafond? Zet dan een trapje, zodat je zonder enige moeite bij die bovenste plank kan. 
 
Denk ook aan je lichaam. Welke zaken gebruik je het meest? Zet deze op ooghoogte. Zo kan je er gemakkelijk bij zonder al te veel te bukken en heffen. Plaats de zwaarste dingen onderaan en de lichtste bovenaan. Heb je ook al gedacht aan lades en planken om bijvoorbeeld je wasmand neer te zetten om je wasmachine te vullen en legen?

4. Duurzaam wonen, ook in je berging

Houd ook je berging duurzaam door de ruimte te isoleren. Zo bescherm je je voedsel en spullen tegen de warmte en vocht. Heb je ook een raam in de bergruimte zitten? Ideaal! Ook een koepel of een glazen achterdeur is een goede manier om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten in de berging. Toch extra licht nodig? Gebruik dan ledlampen, die zuiniger zijn dan een gewone gloeilamp. Werk je met een bewegingssensor, dan blijft het licht ook niet onnodig branden. Handig wanneer je je handen vol hebt, of wanneer je het gewoon – weer eens – vergeet. 
 
Staan je wasmachine, droogkast en/of diepvries ook in de berging? Kies dan ook hier voor energiezuinige toestellen. Ze zijn vriendelijker voor het milieu én voor je portefeuille. 

 

5. Slimme trucjes voor je berging

Wil je zoveel mogelijk wegstoppen in je kasten en lades in de berging? Maak dan gebruik van een opberghanger in je kast. Een spiegel om snel nog eens je looks te checken voor je de deur uitgaat (via de achterdeur)? Hang hem aan de binnenkant van je kastdeur! Ook met kleine (uitschuifbare) rekjes of lades in je kasten bespaar je een hele hoop ruimte! 
 
Zie je de berging van je dromen al voor je? Klinkt dit als muziek in je oren? Kom dan eens langs in ons experience house, waar je deze systemen kan bewonderen en we samen bespreken hoe jouw ideale berging eruit zal zien. 
 

Boek een afspraak