Hoe maak je nuttig gebruik van je zolder?

Een nuttige ruimte. Dat zou het kunnen zijn. Toch eindigt de zolder bij veel mensen vooral als de laatste rustplaats van allerlei spullen vóór die uiteindelijk naar de kringwinkel of het recyclagepark gaan. In deze blog geven we je ideeën om je zolder om te toveren tot een ruimte waar je echt wat aan hebt. 
 

Verhoog de waarde van je woning

Niet dat je het onmiddellijk moet doen, je huis verkopen, maar het is wel zo dat de waarde van je woning stijgt wanneer je van je zolder een nuttige plaats maakt. De mogelijkheden zijn enorm uiteenlopend, dus bezint eer ge begint.

Van ideeën wisselen om je zolder en dus je woning een serieuze meerwaarde te geven?
‚Äč  Contacteer ons nu.  

Mogelijkheden voor je zolder

Extra slaapkamers, een wellness ruimte, hobbykamer, een studio in je eigen huis … Denk vooraf goed na wat je wil bereiken. Één grote ruimte of verschillende kleinere. Voldoende natuurlijke lichtinval vormt sowieso een pluspunt. Dakramen, een dakkapel, er is een oplossing voor elke richting die je uit wilt. Grote ramen op zolder zorgen niet enkel voor veel licht, maar vaak ook voor een mooi uitzicht, wat altijd een meerwaarde is.
 

Voor het werk begint

Om je project uit te voeren zoals je het droomt, zorgen we ervoor dat de fundamenten van je zolder goed zijn. Is er voldoende isolatie, want warmteverlies via het dak is kostelijk in het stoken en als de zolder niet knus warm kan zijn, dan zul je er ook niet zo vaak tijd spenderen.
Ook de draagkracht van de zoldervloer controleren we vooraf.
 

Wat met die schuine wanden op zolder?

Als specialist in ingemaakte kasten en dressings op maat, slagen we erin om het ruimteverlies door de schuine wanden tot een absoluut minimum te beperken. Door vernuftige details in de opbouw van de maatkasten, merk je dat we de “verloren ruimte” toch een nuttige functie geven.
 
Benieuwd naar onze aanpak?
    Maak je afspraak.  

Doe-het-zelf of laten verbouwen?

Die keuze ligt volledig in jouw handen. De voordelen van ervaren vakmensen, maken de “meerkost” meer dan aanvaardbaar. De renovatie van je zolder krijg je uitgetekend op plan. Nieuwe leidingen, bekabeling voor elektriciteit en internet, vloer leggen, betegelen … Strakke timing en een duidelijke planning geven je de rust die je tijdens een verbouwing het liefst van al hebt. 
 

En de inrichting?

De ruimte moet uiteraard jouw stempel krijgen. Toch is het ook perfect mogelijk om met Reno De Luxe de inrichting en afwerking, tot de kussens en decoratie toe, te laten gebeuren. Hiervoor werken we samen met creatieve interieurvormgevers en stylisten.
 
Je zolder kan een alleenstaand project zijn of het begin van een totaalrenovatie in fasen. Wat het ook is, we zijn je partner voor je badkamer, keuken, woonkamer, terras … Reno De Luxe is sterk in renovatiewerk. Jouw woondroom maken we echt. Het is voor ons dan ook geen optie om niet het beste van onszelf te geven.
Laat wat van je horen. Een babbel kost niks, maar kan het begin worden van een droom die werkelijkheid wordt.