De vele mogelijkheden van hout in je tuin. Waarop letten?

Je tuin, hoe klein ook, maak je warm en vooral gezellig door die te ontharden en creatief vorm te geven met gras, planten en bloemen. Natuurlijke materialen zoals hout lenen zich ook perfect om in je tuin te gebruiken. We geven je enkele aandachtspunten mee waar je moet op letten.
Spreek hier af voor een gesprek over je droom


Veelzijdig hout

Of je nu gaat om een carport, een terrasoverkapping, een tuinhuis, poolhouse of een tuinscherm, hout is een erg veelzijdig materiaal om dit te bouwen. Bij het kiezen van de best passende houtsoort, is de raad van een vakman essentieel. Aan welke voorwaarden moet het hout voldoen en aan welke elementen worden ze blootgesteld.

Bekijk hier enkele realisaties met hout

Soorten en kleuren hout

Wengé, padoek, teak … Een duurzame houtsoort voor je tuinproject, geeft je de grootste voldoening en vraagt weinig onderhoud. Hout geeft ook kleur. Het koraalrode tot paarsbruine van padoek, de melkchocoladekleur van wengé of het vergrijzende teak wanneer je het onbehandeld laat.
Klik hier om jouw droom te realiseren


Voordelen en pluspunten van hout

De natuurlijke uitstraling van een natuurproduct is een grote troef. De keuze van hout met FSC of PEFC label, toont ook je bewustzijn van natuur en het behoud ervan. Het isoleert ook goed en houdt de warmte vast. Er is een houtsoort voor elke smaak en elke woning. Schilderen, beitsen of het hout ongemoeid laten, je kunt er je eigen smaak perfect in kwijt. Het “extra” onderhoud valt echt goed mee. Dat mag je niet weerhouden als je hout overweegt.
 

Waar hout plaatsen?

Naast de vele toepassingen van hout binnenshuis, zijn er haast oneindig veel mogelijkheden outdoor. De make-over van je terras, je gevel in hout bekleden, je stadstuin renoveren, een fietsenstalling aanbouwen, je poolhouse

Bij Reno De Luxe zijn we ervaren in uiteenlopende projecten. Contacteer ons voor een outdoor project, de verfraaiing van je tuin. We zijn ervan overtuigd dat we binnen je budget voor een realisatie zorgen waar je van hout.