Barbell, de verwezenlijking van een visie

Voor het grijpen  

Soms moet je het niet te ver zoeken. In het geval van Bart Brugghe was het niet anders.  

Stel het je even voor. Bart, voormalig maître d’hôtel van Restaurant Klokhof in Kortrijk, zit aan de toog van Brasserie Café de la Poste in Dadizele. Hij vertelt er honderduit over z’n wilde plannen. Met groot enthousiasme schetst hij zijn ambitie. Hij heeft onlangs een huis met een zekere historische waarde gekocht. Een maison dat bij de inwoners van Dadizele en omstreken gekend staat. Dat stukje Dadizeelse geschiedenis wil Bart laten ombouwen tot een top-notch vergaderhuis met dito horecavoorzieningen. Het is zijn droom. De naam heeft hij al: ‘Barbell’. Alleen weet hij niet bij wie hij kan aankloppen voor de concrete uitwerking van die visie.  

Wat Bart niet wist, is dat de oplossing voor het grijpen lag. Het werd duidelijk toen de eigenaar van Café de la Poste hem Reno De Luxe aanbeveelde, het renovatiebedrijf dat een tijdje geleden zijn brasserie onder handen had genomen. Na een rondleiding door de vernieuwde zaak en een kijkje in het gerenoveerde privégedeelte was Bart overtuigd. Hij nam contact op met Wouter, de eigenaar van Reno De Luxe, en de rest is geschiedenis. Als dat geen pur sang mond-tot-mondreclame is...  

Authenticiteit, want ’t is voor echt.  

Het Barbell-project begon met een simpele vraag: ‘Kan Reno De Luxe een industriële keuken bouwen die eruit ziet als een gewone keuken?’  

Om aan de noden van zijn toekomstige klanten te voldoen, wou Bart in de eerste plaats de huiselijke sfeer van het pand behouden. En laat dát nu net iets zijn waar Wouter gevoelig voor is: authenticiteit.  

Er werd een 3D-model van de keuken opgemaakt, met oog voor de specifieke wensen van Barbell. Naast een industriële vaatwas werd een dubbele frigo en een fornuis van 1m20 geïnstalleerd. Het geheel werd afgewerkt werktabletten met een keramische marmerlook. Ongewoon in een industriële keuken, maar zo slaagde Reno De Luxe in de opzet. Alle gerieflijke en praktische kwaliteiten van een volwaardige industriële keuken, afgewerkt om eruit te zien als een gewone keuken.  

 

Akoestiek. Je hoort het goed.  

In een volgende fase was het de beurt aan de vergaderzaal. Met hier vooral veel aandacht voor de akoestiek, niet onbelangrijk in zo’n ruimtes. Wouter werkte drie jaar lang als adviseur en werfleider bij Bel Acoustics uit Roeselare. Ervaring zat. Van projecten voor de Kinepolis Group tot het op punt stellen van de akoestiek in operazalen en de Europese Raad. Expertise die Wouter implementeert in verschillende renovatieprojecten van Reno De Luxe.  

In het geval van Barbell werd gekozen voor een akoestische bespanning op het plafond met ingewerkte verlichting en airco. Een subtiele en efficiënte oplossing.  

 

Connectie met pand én klant 

Ook het buitenschrijnwerk werd grondig aangepakt. De voordeur, gemaakt uit massief wengé, een tropisch hardhout, werd afgeschuurd en nadien bewerkt met bleekwater. Op die manier krijg je de originele tekening van het hout te zien. Dat element komt ook in de traphal terug, in een kapstok gemaakt uit wengé. Zo duiken bepaalde specifieke accenten overal op doorheen het huis.  

Het volledige interieur is vernieuwd met duurzame en exclusieve materialen. Notenhout, koper, brons, lamellen in bamboe en massief parket, telkens geïntegreerd met de bestaande authentieke elementen.  

Ook de schouw, gemaakt uit Doornikse breuksteen is opgewaardeerd door er een nieuwe haard en nieuw glas in te plaatsen. Een moderne look and feel wordt gecreëerd zonder afbreuk te doen aan de originaliteit.  

Daar zet Reno De Luxe op in, renoveren met respect voor authenticiteit.  

Dat, en de connectie. Want die moet er zijn. 
In de eerste plaats met de klant, maar zeker ook met het pand en de aanwezige elementen. Zo kwam de visie van Bart in Barbell tot stand, met behulp van de expertise van Reno De Luxe.  


Wil jij ook jouw persoonlijke visie waarmaken? Dat kan!  

Neem vandaag nog contact op, want onthoud: de oplossing ligt voor het grijpen.